Om Grönväxtriket i Valla

Grönväxtriket Valla AB grundades år 2019 av oss, Izabella och Markus Wikström. 
I januari 2024 så flyttade vi från Nynäshamn till en snart 100 år gammal handelsträdgård i Valla utanför Katrineholm. 

Grönväxtriket är en Handelsträdgård och även Sveriges största webbshopp av krukväxter. 
Vi har ett spännande och annorlunda sortiment av gröna växter, kaktusar, säsongsväxter, egenodlade växter, krukor och tillbehör. Vårt mål är att sprida inspiration och kunskap, men framförallt vill vi dela den glädje och passion vi har för växter. 

Vi på Grönväxtriket är passionerade växtälskare, precis som många av våra kunder. Oavsett vart du är i din växthobby – nybörjare eller hängiven raritetssamlare. Så hittar du alltid något som passar just dig! 

20210601_150404-scaled.jpg
20210601_141816-scaled.jpg
20210427_125040-1-scaled.jpg
20210525_092321-scaled.jpg

Hållbarhetsarbete

Grönväxtriket arbetar aktivt med hållbara och miljösmarta lösningar, både i vår fysiska butik och vår webbutik. Vi strävar alltid efter bättre och smartare lösningar som är snällare mot vår planet. 

I den fysiska butiken använder vi oss enbart av eko-certifierade bekämpningsmedel, men främst av allt så är vi stora förespråkare av nyttodjur. Detta då det både är snällare för våra växter och miljön. Om du är mer intresserad av nyttodjur och vilket fantastiskt jobb de gör för våra växter, så kan du snart läsa mer om det på vår hemsida. 

I webbutiken arbetar vi aktivt med nya lösningar för att du som kund ska ha en så positiv upplevelse hos oss som möjligt. Vi arbetar även aktivt med nya och smartare lösningar för de ordrar vi skickar. Vår strävan är att lämna ett sånt litet klimatavtryck som möjligt. Därför strävar vi efter att enbart använda oss av återvunna, komposterbara eller 100% biologiskt nedbrytbara material.

Vi som jobbar här

Izabella

Izabella är en utav ägarna och grundarna av Grönväxtriket. Hon har ett finger med i allt inom företaget. Står hon inte i butiken och säljer så arbetar hon bakom kulisserna med allt från administrativt arbete, kundservice och med att uppdatera hemsidan.

Ninnie

Ninnie är en utav medarbetarna i butiken. Står hon inte ute i butiken och delar med sig om sin kunskap om växter, så arbetar hon bakom kulisserna med webbutiken och packar våra ordrar.

Markus

Markus är en utav ägarna och grundarna av Grönväxtriket. Han arbetar dag och natt med att leta efter nya växter att fylla vår handelsträdgård med. Han planerar även för butikens framtid med vår egna odling och har stora odlingsdrömmar för Grönväxtriket.

Sök efter produkt!

Tack! 💚

Här kommer din rabattkod på 10% kopiera den och klistra in i kassan.

KOD: välkommen2023

Koden gäller i webbshoppen och 1 gång/person , Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Gäller ej på presentkort och nyttodjur.

Få 10% rabatt på ditt första köp!

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av växttips, nyheter och exklusiva erbjudanden.

När du prenumerera så godkänner du även vår integritetspolicy.