Om oss

Om Grönväxtriket

Grönväxtriket Nynäshamn AB grundades år 2019 av Izabella och Markus Wikström. Företaget består av en odling, webbutik och en fysisk butik i Nynäshamns Centrum.

Grönväxtriket är en växtbutik med ett spännande och annorlunda sortiment av gröna växter, kaktusar, säsongsväxter, egenodlade växter, krukor och tillbehör.

Nyheten för år 2021 är att vi flyttat butiken till centrala Nynäshamn och erbjuder nu även snittblommor med allt vad det innebär.

Vårt mål är att sprida inspiration och kunskap, men framförallt vill vi dela den glädje och passion vi har för växter.

Vi på Grönväxtriket är passionerade växtälskare, precis som många av våra kunder. Oavsett vart du är i din växthobby – nybörjare eller hängiven raritetssamlare. Så hittar du alltid något som passar just dig!

Hållbarhetsarbete

Grönväxtriket arbetar aktivt med hållbara och miljösmarta lösningar, både i vår fysiska butik och vår webbutik. Vi strävar alltid efter bättre och smartare lösningar som är snällare mot vår planet.

I den fysiska butiken använder vi oss enbart av eko-certifierade bekämpningsmedel, men främst av allt så är vi stora förespråkare av nyttodjur. Detta då det både är snällare för våra växter och miljön. Om du är mer intresserad av nyttodjur och vilket fantastiskt jobb de gör för våra växter, så kan du snart läsa mer om det på vår hemsida.

I webbutiken arbetar vi aktivt med nya lösningar för att du som kund ska ha en så positiv upplevelse hos oss som möjligt. Vi arbetar även aktivt med nya och smartare lösningar för de ordrar vi skickar. Vår strävan är att lämna ett sånt litet klimatavtryck som möjligt. Därför strävar vi efter att enbart använda oss av återvunna, komposterbara eller 100% biologiskt nedbrytbara material.

VI SOM JOBBAR HÄR

Izabella

Ägare / Admin / Webbutik / Kundservice
Izabella är en utav ägarna och grundarna av Grönväxtriket. Hon har ett finger med i allt inom företaget. Står hon inte i butiken och säljer så arbetar hon bakom kulisserna med allt från administrativt arbete, kundservice och med att uppdatera hemsidan.

Markus

Ägare / Odlare / Plant hunter
Markus är en utav ägarna och grundarna av Grönväxtriket. Han arbetar dag och natt med att leta efter nya växter att fylla vår butik med. Han planerar även för butikens framtid med vår egna odling och har stora odlingsdrömmar för Grönväxtriket.

Millan

Webbutik / Butiksbiträde
Millan är en utav medarbetarna i butiken. Står hon inte ute i butiken och säljer så arbetar hon bakom kulisserna med webbutiken och packar våra ordrar.

Linn

Florist/ Butiksbiträde
Linn är våran florist i butiken. Hon hjälper dig med blomster och har ett öga för detaljer. När hon inte binder buketter så ger hon dig ett trevligt bemötande i butiken.